Share

Biscayne Health Clinic

Biscayne Health Clinic

Project details

Biscayne Health Clinic

A deep inhale into the human soul and heritage guided the conceptual ideation for the project. An all glass reception was built on the side corner of the lot, subtly touching the historical building next to it. From the traffic chaos to the calmness interior gardens, plenty of natural light and surrounded by native vegetation, the reception intuitively guides users to main foyer. The individual perception is part of the healing process and was enhanced by architectural visuals with light and shadow effects promoted by angular proportions. The green was used to blend exteriors and interiors with vertical moss panels and floor to ceiling glass panels. Since the first floor focus on clinical treatments of traditional medicine, the second was hierarchically inspired by mind and soul. Spaces make use of natural earth tones and patterns inspired local native culture. Transparency and translucency were explored through glass partitions openings, to bring privacy and accuracy where is needed. Ceiling treatments were sharply designed to be intuitive and contrasting, helping users to transit through spaces.